Cum se aplică oja semipermanentă

Bine ați venit la ghidul nostru complet despre cum se aplică oja semipermanentă. Dacă doriți să obțineți o manichiură perfectă și de durată, acest articol vă va oferi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a obține rezultate profesionale. Oja semipermanentă este o opțiune populară pentru cei care doresc un aspect impecabil pentru mai mult timp decât o manichiură tradițională.

Ce este oja semipermanentă?

Oja semipermanentă este un tip de lac de unghii care oferă o durabilitate mai mare decât oja tradițională. Se aplică și se usuca în straturi sub o lampă UV sau LED. Rezultatul este o manichiură care rezistă la ciobire și săptămâni întregi de uzură.

Cum se aplică oja semipermanentă

Procesul de aplicare a ojei semipermanente este destul de simplu, dar necesită atenție și precizie pentru a obține cele mai bune rezultate. Iată pașii de bază:

  1. Începeți prin pregătirea unghiilor, curățându-le și îndepărtând cuticulele.
  2. Aplicați un strat subțire de bază și uscați-l sub lampă.
  3. Aplicați culoarea dorită în două straturi subțiri, uscând fiecare strat sub lampă.
  4. Aplicați un strat de sigilare și uscați sub lampă.
  5. Ștergeți unghiile cu alcool pentru a elimina stratul lipicios rezidual.

De ce nu se uscă oja semipermanentă în lampa uv?

Această întrebare este destul de frecventă și are câteva explicații posibile. Un motiv ar putea fi că stratul de ojă aplicat este prea gros. Asigurați-vă că aplicați straturi subțiri și uniforme pentru a permite luminii UV să pătrundă eficient.

Un alt motiv ar putea fi faptul că lampa UV nu funcționează corespunzător. Verificați lampa pentru a vă asigura că emite lumina necesară pentru uscare. De asemenea, asigurați-vă că nu sunt obiecte străine care ar putea bloca lumina.

Îngrijirea ojei semipermanente

Pentru a menține oja semipermanentă în cea mai bună formă posibilă, evitați expunerea prelungită la substanțe chimice și folosiți întotdeauna protecție pentru unghii atunci când faceți activități casnice sau de grădinărit.

Înlocuirea ojei semipermanente

Pentru a înlocui oja semipermanentă, începeți prin îndepărtarea ei cu un lichid special pentru îndepărtarea ojei. Nu zgâriați sau smulgeți oja, deoarece acest lucru poate afecta sănătatea unghiilor.

Cum pot evita să se ciobească oja semipermanentă?

Evitați expunerea prelungită la apă și utilizați mănuși de protecție atunci când faceți treburi casnice.

De ce este important să aplic straturi subțiri de oja semipermanentă?

Straturile subțiri permit luminii UV să pătrundă mai eficient, asigurând o uscare corespunzătoare.

Cât timp ar trebui să dureze o manichiură semipermanentă?

O manichiură semipermanentă de calitate ar trebui să reziste între două și trei săptămâni, cu condiția să fie îngrijită corespunzător.

Vezi și:

Photo of author

Eugen

Lasă un comentariu