Ce este google forms

Google Forms este o platformă de creare a formularelor online oferită de Google, care permite utilizatorilor să creeze sondaje, chestionare și formulare personalizate. Această aplicație face parte din suita extinsă de instrumente Google Workspace și este utilizată pe scară largă în diverse contexte, de la mediul de afaceri la educație și cercetare.

Cu Google Forms, utilizatorii pot să creeze cu ușurință formulare personalizate și să le distribuie online pentru a colecta informații, feedback sau opinii de la un public țintă. Fie că este vorba de organizarea unui sondaj de satisfacție a clienților sau de colectarea răspunsurilor la un chestionar academic, Google Forms oferă unelte flexibile și eficiente.

Caracteristici cheie ale google forms:

1. Interfață Ușor de Utilizat: Google Forms oferă o interfață intuitivă și prietenoasă, permițând utilizatorilor să creeze formulare personalizate fără a avea cunoștințe avansate de programare.

2. Personalizare Avansată: Utilizatorii pot personaliza aspectul și stilul formularelor, adăugând întrebări de diferite tipuri, inclusiv casete de selectare, întrebări cu răspuns scurt sau lung, scale și multe altele.

3. Distribuire Ușoară: Formularele create pot fi distribuite printr-un link, prin e-mail sau încorporate în pagini web, facilitând colectarea răspunsurilor de la participanți.

4. Colectare Automată a Răspunsurilor: Google Forms centralizează și organizează automat răspunsurile primite, oferind o perspectivă clară și detaliată asupra datelor colectate.

Utilizări comune ale google forms:

1. Întrebări și Sondaje: Organizați sondaje pentru colectarea opiniei publice sau creați chestionare pentru cercetare academică.

2. Formulare de Feedback: Solicitați feedback de la clienți, colegi sau elevi pentru a îmbunătăți serviciile sau procesele.

3. Înscrieri și Registrări: Folosiți formularele pentru a colecta informații de înregistrare sau înscrieri la evenimente și activități.

4. Teste Online: Creați teste și evaluări online pentru a evalua cunoștințele studenților sau angajaților.

Cum se creează un formular google:

Crearea unui formular în Google Forms este simplă și rapidă. Accesați platforma Google Forms, selectați tipul de întrebare dorit, adăugați întrebările și personalizați aspectul formularului conform nevoilor dvs.

Cum se distribuie și se colectează răspunsuri:

Distribuiți formularul creat prin intermediul unui link generat automat sau prin e-mail. Răspunsurile vor fi colectate automat într-o foaie de calcul Google, ușurând analiza și interpretarea datelor.

Securitate și confidențialitate:

Google Forms oferă opțiuni avansate pentru gestionarea securității și a confidențialității. Puteți limita accesul la formular prin autentificare și controla cine poate vedea sau completa formularul.

Întrebări frecvente:

1. cum pot adăuga întrebări de tip divers în google forms?

În timp ce creați un formular, utilizați opțiunile disponibile pentru a adăuga întrebări de tip casetă de selectare, întrebări cu răspuns scurt sau lung, scale și altele.

2. pot folosi google forms pentru evenimente cu taxă?

Da, puteți adăuga întrebări legate de plată în formular și utiliza integrarea cu servicii de plată online pentru a colecta taxe sau taxe de participare la evenimente.

3. cum pot modifica aspectul general al formularului?

În secțiunea de design a formularului, puteți personaliza culorile, fonturile și imaginile pentru a se potrivi cu identitatea vizuală dorită.

Vezi și:

Photo of author

Eugen

Lasă un comentariu